Moet je nu wel of niet investeren in Gulden? Zijn de developers van Antshares überhaupt nog wel bezig met de ontwikkeling van hun Chinese smart contracts? Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws over Ethereum, Gulden, Dash en andere altcoins, geef ik je enkele tips (zodat je zelf niet meer hoeft te zoeken ;-)).

1. Volg gespecialiseerde (nieuws)sites

Er zijn honderden, zo niet duizenden websites te vinden die de laatste ontwikkelingen over Bitcoin volgen. Ik ben echter ook geïnteresseerd in nieuws over Ethereum, Gulden, Nexus of andere altcoins. De websites die ik met regelmaat bezoek:

De meeste websites schrijven voornamelijk over Bitcoins en de top-5 altcoins (op dit moment Ethereum, Ripple, Litecoin, Dash en Monero), wil je echt specifiek meer over een bepaalde altcoin lezen, word dan lid van Reddit (een sociale nieuwssite). Daar vind je verschillende subreddits over allerlei verschillende blockchaingerelateerde onderwerpen, bijvoorbeeld Litecoin.

Mocht je nog opzoek zijn naar interessant nieuws over…

Gulden

  • Je hoeft blockchain niet te snappen, NRC.nl (07-02-2017)
  • ‘Toen ik vanochtend wakker werd, had ik 100.000 euro minder dan gisteren’, NOS.nl (19-10-2016)
  • Most User-Friendly Crypto? Gulden User Experience Streamlined in Major Update, CoinTelegraph.com (05-12-2016)

2. Volg altcoins op Slack

Als altcoin hoor je er tegenwoordig niet meer bij zonder fatsoenlijk Slack-kanaal. Via dit chatprogramma houden developers of community managers (ja, sommige blockchainbouwers huren deze personen in) geïnteresseerden op de hoogte over het reilen en zeilen van hun product.

Om zelf een beetje overzicht te behouden in alle Slack-kanalen, gebruik ik het gratis programma Franz. Via deze software heb je alles (onder meer Gmail, WhatsApp en Slack) in een overzicht.

3. Word lid van Bitcointalk

Het forum Bitcointalk is een verzamelplaats voor iedereen die zich bezighoudt met Bitcoin of alternatieve coins (altcoins). Dat betekent dat veel nieuws ook op dit forum wordt gedeeld. Om mee te discussiëren heb je een account nodig, maar – ben je net als ik – een passieve lezer, kan je ook zonder account aan de slag.

Is je Engels niet goed? Geen nood, want op Bitcointalk is een vrij actieve Nederlandstalige gemeenschap te vinden.

4. Volg de koersen

Niets is zo leuk (of juist vervelend) als de koersen van verschillende altcoins volgen. Aangezien de koers van cryptocurrency bijzonder schommelt (ook wel volatiel), kan het gebeuren dat je in een dag zomaar 20% van de waarde van Gulden ziet stijgen, of juist verdwijnen…

Lees ook: Uitleg: Stap voor stap Blockfolio instellen

Neem van mij aan: de volatiliteit van digitale valuta zorgt aan het begin voor een hoge bloeddruk, maar went vanzelf. Een overzicht van websites en apps waarmee je de koersen gemakkelijk kunt volgen.

Websites

Macbook/iMac

Windows

iOS

Android

Weet jij nog een goede nieuwssite, programma om de koersen te volgen of heb je andere feedback? Laat het me weten!