New Kids on the Blockchain

Voor beginners in de Blockchain

Altcoin #1: Ardor, Bata, BitBay, Einsteinium, Ripple and TeslaCoin

Altcoin dagboek #1: Ardor, Bata, BitBay, Einsteinium, Ripple en TeslaCoin3 min

Met meer dan 750 verschillende cryptocurrencies op de markt, is het lastig bepalen in welke digitale valuta je moet investeren. Sharen is caren, vandaar dat (collega) Jaap en ik een gedeelte van onze aankopen uit de doeken doen die we in de maand april hebben gedaan.

Welke aankooptactiek werkt het beste? Kiezen op naam of op  Slack in de gaten houden en de koers volgen?

Jaap kocht

Einsteinium (EMC2)

Wat? Einsteinium, Een open-source platform dat enerzijds kennis over blockchain wil vergroten en anderzijds diezelfde blockchain gebruikt om geld in te zamelen voor (wetenschappelijk) onderzoek.

Waarom? Los van het nobele doel van deze altcoin, heb ik Einsteinium vooral gekocht vanwege de afkorting EMC2. Waarom? Omdat’ie leuk is.

Tot nu toe? Ik heb er duizend voor 260 satoshi per stuk gekocht. Inmiddels staat de koers op 861…

Ardor (ARDR)

Wat? Ardor is Blockchain as a Service (BaaS), deze blockchain kan je dus als een service ‘inkopen’.

Waarom? Ik hou wel van opvallende namen. Evenals EMC2 is ARDR ook gekocht voor de grappige naam. Het klinkt een beetje als “Mordor”, niet waar dan.

Tot nu toe? De grappige namen leggen mij geen windeieren, want ook deze coin gaat to the moon voor 2000 satoshi per stuk gekocht en nu al ruim 50% winst: 3310 satoshi. Ik hou deze nog even!

TeslaCoin (TES)

Wat TeslaCoin, een coin waarmee je een platform ondersteunt waar mensen een project of idee kunnen aanbieden.

Waarom? Drie keer is scheepsrecht en aangezien ik fan ben van Nicolas Tesla, heb ik deze coin aangeschaft vanwege – goh – de naam.

Tot nu toe? De aanschafwaarde hing begin april op 150 satoshi, waarna TES na in de eerste helft van mei opeens naar 450 satoshi schoot; een verdrievoudiging! Wellicht ben ik hier iets te gretig geweest, want ik heb hem gehouden. Voor nu zijn de vooruitzichten niet geweldig, want hij hangt inmiddels op 116 satoshi.

Michiel kocht

Ripple (XRP)

Wat? Ripple, een initiatief voor betalingsverkeer dat goedkoper, sneller en bovenal gedecentraliseerd is.

Waarom? Ooit voor 500 sat gekocht, begin maart voor 504 sat verkocht, en jawel, eind maart maakt ripple een klim naar bijna 5000 sat. Na zo’n stijging leek het mij een uit-ste-kend plan om opnieuw te investeren; achteraf bleek dat ik ze op het hoogste punt kocht.

Tot nu toe? Geduld is een schone zaak, bewijst Ripple wel. Nadat ik XRP op het hoogste punt van de maand kocht en de koers vervolgens met ruim 30 procent daalde, herstelde de dag na Koningsdag XRP weer in Bitcoin-waarde. Aangezien Bitcoin ook in waarde was gestegen, kon ik – hoewel maar 4100 sat per 1 XRP – de altcoin zonder een euro verlies weer verkopen.

Bata (BTA)

Wat? Bata, de munteenheid voor een (nog niet bestaand) platform waar diensten worden uitgeruild.

Waarom? Via het Slack-kanaal van Nexus werd ik getipt op Bata. Na zelf wat onderzoek te hebben gedaan, bleek BTA net in een dip te zitten; een goed moment om in te stappen.

Tot nu toe? Gekocht voor 4200 sat en vervolgens de helft van de munten voor 8400 verkocht, dus al mijn BTA heb ik nu gratis. Deze maand 700% in de plus, dus een goede investering.

BitBay (BAY)

Wat? BitBay, een gedecentraliseerde marktplaats.

Waarom? Wederom werd ik via een Slack-kanaal getipt, ditmaal die van Antshares.

Tot nu toe? Een goede koop geweest, want binnen drie dagen verdubbelde de koers. Zoals ik vaker doe (of probeer): de helft van de altcoins verkocht. De inzet heb ik terug en ‘gratis’ geld heb ik over.

Vorige

Altcoin thought & bought #1: Ardor, Bata, BitBay, Einsteinium, Ripple and TeslaCoin

Volgende

Investments in Bitcoin and altcoin for dummies, what are my rules?

10 Comments

 1. Johan

  Goed leesbaar: kort en krachtig! Ook leuk om de beweegredenen voor aankoop te lezen.

 2. fardoe Kreeft

  Leuk om te lezen 🙂
  Vraagje: In welke wallets kunnen bitbay coins opgeslagen worden? Ik wil ze graag kopen, maar zie geen wallets die ze ondersteunen. Alleen die van bitbay zelf. Maar is die wel veilig?

 3. I.

  Hoi,

  Leuk artikeltje! 🙂
  Waar kan ik veilig en makkelijk Einsteinium kopen? Helaas heeft LiteBit geen Einsteinium.
  Ik heb al de wallet.
  Alvast bedankt!

  • Michiel

   Beste L.,

   Einsteinium kan je op verschillende exchanges aanschaffen: Bittrex, Cryptopia en Poloniex. Een overzicht van waar je cryptovaluta zoals Einsteinium kunt aanschaffen, vind je hier.

   Groet, Michiel

  • chantal

   hoi, kan je mij de naam vn de wallet geven?
   Alvast bedankt

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén