New Kids on the Blockchain

Voor beginners in de Blockchain

Altcoin #2: Hush, Siacoin en STORJ

Altcoin dagboek #2: Hush, Siacoin & Storj2 min

Met meer dan 750 verschillende cryptocurrencies op de markt, is het lastig bepalen in welke digitale valuta je moet investeren. Sharen is caren, vandaar dat ik een gedeelte van mijn aankopen uit de doeken doen die ik in de maand mei heb gedaan.

Zoals je zult merken, had ik ditmaal een sterke voorkeur voor projecten waarbij de blockchain wordt gebruikt als vervanging van reguliere data-opslag. Zeg maar dag tegen de USB-stick, Google Drive of je externe harde schijf 🙂

Michiel kocht

Storj Token (STORJ)

StorjWat? Storj, een op een blockchaingebaseerde, versleutelde cloud-opslag.

Waarom? Om veel redenen, maar vooral omdat ik denk dat gegevensopslag in de blockchain de toekomst heeft. Daarnaast wisselt Storj van programmeertaal en wordt Couterparty vervangen door Ethereum. Dat toont een visie.

Resultaat? Dat is nog onbekend, want de Storj Token heb ik gekocht op een zogenoemde crowdsale (een publieke investering). Ik betaalde circa 45 eurocent per stuk. We zullen zien wat gebeurt als STORJ op de exchanges beschikbaar zal zijn.

Siacoin (SIA)

Wat? Siacoin, net als STORJ cloudopslag in de blockchain.

Waarom? Zoals ik al eerder schreef, vind ik blockchainprojecten die géén alternatief zijn voor het monetaire systeem bijzonder interessant. Daarnaast: de cloud services van Siacoin worden veel goedkoper aangeboden dan STORJ.

Resultaat? De hype train denderde in mei voorbij voor Siacoin. Waarschijnlijk gevoed door de aandacht voor STORJ, steeg ook de waarde voor Siacoin. Enfin, ik heb 500 Satoshi per stuk betaald en niet veel later was de digitale munt 950 Satoshi waard, echter heb ik niet verkocht. Ik ben van plan deze aankoop lang te bewaren. Mocht het niet in waarde stijgen, dan kan ik het altijd nog gebruiken om mijn familiefoto’s te bewaren 🙂

Hush (HUSH)

HushWat? Hush, voorheen bekend als Zdash.

Waarom? In Altcoin dagboek #1 vertelde Jaap dat sommige van zijn aankopen zijn gebaseerd op de naam van een blockchainproject. Ditmaal heb ik dat ook gedaan. Dat is natuurlijk niet de enige reden, want ik las ook dit Engelstalige artikel op Steemit. Laag inkopen en met veel winst verkopen? Laten we het hopen!

Resultaat? Hush is evenals Siacoin een project wat ik als langetermijninvestering zie, dus we gaan zien wat er gaat gebeuren.

Vorige

Altcoin thought & bought #2: Hush, Siacoin & Storj

Volgende

Explanation: What you need to know when buying a miner

 1. Thomas

  Via welke site(s) investeren jullie in ICO’s/nieuwe blockchain projecten? En hoe werkt het houden van deze coins/shares, gaat dit ook via een wallet? En ten slotte waar vind je informatie over de start van mogelijkheid tot investeren in dit soort projecten? Bedankt alvast!

  • Michiel

   Ha Thomas,

   Via welke site(s) investeren jullie in ICO’s/nieuwe blockchain projecten?
   Dit gaat veelal rechtstreeks via de website van het blockchainproject, tenzij anders vermeld (bijvoorbeeld rechtstreeks via een exchange).

   hoe werkt het houden van deze coins/shares, gaat dit ook via een wallet?
   Dit gaat soms via een wallet (bijvoorbeeld de imToken Ethereum Wallet als een ICO token op basis van Ethereum wordt uitgegeven) of via een online wallet van het project zelf (bijvoorbeeld BOScoin of Wagerr).

   Waar vind je informatie over de start van mogelijkheid tot investeren in dit soort projecten
   ICO’s, crowdsales en/of andere blockchainproject volg ik onder meer via Bitcointalk, https://tokenmarket.net/ico-calendar en https://www.smithandcrown.com/. Informatie vind ik op eerder genoemde websites en door de whitepaper van een blockchainproject te lezen. Da’s vaak veel werk, maar zorgt er wel voor dat ik weet waar ik in investeer.

   Heb je al enkele ICO’s op het oog?

   Succes!

   • Thomas

    Thanks voor de snelle reactie. Nee, nog niks op het oog. Dit is een nieuwe stap die ik wil gaan zetten, na bekend te zijn geworden met handelen via Poloniex. Dus ik ga me nu eerst een aantal dagen goed inlezen via o.a. de sites die je noemt!

 2. Trader

  Hi Michiel,

  Misschien zou je in je volgende dagboek artikel niet alleen de drie toppers maar ook de drie floppers willen beschrijven incl. % winst / verlies. Ik kan mij niet voorstellen dat het alleen feest is bij het kopen van coins. Verder ben ik ook benieuwd naar de reden als je bepaalde coins van de hand doet.

  Ik hoop nog veel van jouw begrijpelijk geschreven artikelen te lezen.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén