New Kids on the Blockchain

Voor beginners in de Blockchain

Tips voor gratis Bitcoins en altcoins

Tips voor gratis Bitcoins en altcoins3 min

“Doe mee aan spel x en ontvang gratis Bitcoins.”

“Beantwoord deze vragen en je krijgt voor niets Satoshi!”

Als iets te mooi klinkt om waar te zijn, dan is dat het meestal ook. Gratis Bitcoins bestaan niet, althans ik heb nog geen barmhartige Samaritaan ontmoet die met Satoshi’s strooit om zo de armoede in de wereld te bestrijden. Nee, in ruil voor ‘gratis’ Bitcoins, moet jij natuurlijk een wederdienst leveren: je kunt het dus beter een barter noemen.

En met deze vorm van ‘gratis’ Bitcoins en altcoins is helemaal niets mis. Nog sterker, een gedeelte van mijn cryptocurrencyportfolio bestaat uit ‘gratis’ munten die ik heb ‘gebarterd’ 🙂 Ben je benieuwd hoe? Ik leg het je graag uit.

Lees ook: Wat is minen en waarom is het interessant?

Gratis Bitcoins met onderzoekjes

In ruil voor het beantwoorden van enkele vragen een handvol Satoshi’s ontvangen? Waar je bij TNS Nipo waardebonnen ontvangt, ontvang je bij 21.co Satoshi’s voor het invullen van enquĂȘtes. Het platform biedt naast enquĂȘtes ook een maildienst aan (waar je Satoshi mee kunt verdienen), echter is die functie bij mij nooit echt naar voren gesprongen.

Het enquĂȘte-gedeelte wel; zo vang je voor het beantwoorden van de vraag ‘wat doe je voor werk’ al een paar Satoshi. Tot meer dan 5 vragen is het bij nooit gekomen, maar wellicht komen er in de toekomst meer aan.

Spelletjes spelen = kans op Satoshi

Satoshi verdienen, terwijl je ontspant? Dat kan met het spelen van online spelletjes! Het verdienmodel voor de spelmakers is simpel. Terwijl jij online spelletjes speelt, word je met regelmaat getrakteerd op banners en andere reclame-uitingen. Voor deze reclame ontvangt de speluitgever geld en daarvan ontvang jij als speler een (miniem) percentage in de vorm van Satoshi. Je kunt deze spellen dus ook niet spelen als je een Adblocker op je browser of telefoon hebt staan.

Tips voor goede spelletjessites kan ik je niet geven, omdat ik niet weet welk spel het beste bij je past. Mocht je lui zijn en niet zelf willen Googelen:

 • Hier kan je een quiz spelen en kans maken op satoshi
 • Hier kun je Bitcoin verdienen met raadsels oplossen
 • Hier ontvang je – met een afgeleide van Flappy Bird – cryptocurrency op je Android-telefoon.

Nee, ik ontvang geen geld voor het linken naar deze spelletjes 🙂

De spelletjes komen voor in vele vormen. Een duidelijk (Engelstalig) overzicht van Satoshispelletjes vind je op onder meer Cryptorials.

Altcoins door mee te doen aan bounty rewards

Een populaire manier om gratis altcoins te verdienen, is meedoen aan zogenoemde bounty rewards. In ruil voor bepaalde diensten, ontvang je een vergoeding in de vorm van altcoins.

Op het forum Bitcointalk kan je veel bounties vinden en ter illustratie pakken we het bounty program (beloningsprogramma) van Monaco Card. De bedenkers van dit blockchainproject beloonden personen met MCO tokens voor het lid worden van hun social mediakanalen of het vertalen van de Bitcointalk-pagina.

Per bounty program kan het sterk verschillen hoe je (en of je ĂŒberhaupt) een beloning kunt verzilveren. Zo heb ik ooit een vertaling geschreven voor Boscoin. Positief geluid, want de Boscoins die ik voor het vertalen zou ontvangen, werden vrij snel naar mijn wallet verstuurd.

Mijn ervaringen met het TaaS-beloningsprogramma zijn echter een stuk minder. Ik deed onder meer mee aan de nieuwbrief- en Facebookbounty, maar heb helaas nooit wat mogen ontvangen.

Gratis is niet altijd voor niks

Al met al kosten alledrie de bovenstaande tips geen geld, maar wel tijd. Los daarvan zijn het wel leuke manieren om zonder financiële middelen je eerste stappen te zetten in de blockchainwereld.

Heb jij nog tips of feedback om ‘gratis’ Bitcoins of altcoins te verdienen? Ik hoor het graag!

Vorige

How to get altcoins and Bitcoins for free

Volgende

Altcoin bought & thought #3: Antshares, Atmos, Condensate, Gulden, Monero & Wagerr

 1. Trader

  Mijn eerste “Gratis” geld kwam via een waardebon van Gulden. Volgens mij ook hier op jouw site beschreven. Toch leuk om te zien dat mijn cadeau met de tijd steeds waardevoller is geworden.

  Verder heb ik eerder ook meegedaan aan diverse enquĂȘtes waar je cash voor kreeg (geen coins maar euro’s) Uit die ervaring kan ik wel zeggen dat de tijd die je er insteekt niet in verhouding tot de verdiensten staan.

  Maar weer leuk om te lezen.

 2. Inge

  Ik gebruik Moon Bitcoin voor wat extra satoshi. Daar kun je ook enquetes invullen en op die manier kun je wel wat extra opbouwen. Er zijn nog een aantal apps die je kunt gebruiken maar dat duurt een eeuwigheid. Bijvoorbeeld Bitcoin Farm, Bitcoin Cards en Bitmaker.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén