New Kids on the Blockchain

Voor beginners in de Blockchain

Altcoin dagboek #3: Antshares, Atmos, Condensate, Gulden, Monero & Wagerr

Altcoin dagboek #3: Antshares, Atmos, Condensate, Gulden, Monero & Wagerr4 min

Terwijl de ICO’s (onder meer die van Wagerr, Bancor en Dcorp) je om de oren vliegen, is het zaak ook de ‘gewone’ cryptocurrencies in de gaten te houden. Sharen is caren, vandaar dat collega Rogier en ik ditmaal vertellen welke altcoins we in de maand juni hebben aangeschaft.

Deze maand verdiepte ik mij in de cryptocurrencies die op Cryptopia worden aangeboden. Rogier deed zijn aankopen op Bittrex en Kraken.

Rogier kocht

Antshares (ANS)

Antshares / NEOWat? Antshares, een Chinees smart contract initiatief dat over enkele maanden de naam NEO zal dragen.

Waarom? Ik las eerder dat Jaap vanwege de leuke naam altcoins inkocht; ik kijk naar trends. Deze maand heb ik voor de eerste keer Antshares gekocht en later nog eens bijgekocht, omdat de trendlijn van de koers bullish was.

Resultaat? Door speculatie wegens een conferentie was de koers van ANS deze maand bijzonder volatiel. De prijs was op zijn dieptepunt op 45.000 Satoshi en hoogtepunt 413.000 Satoshi; ruim 9x over de kop! Inmiddels hangt hij rond de 330.000 Satoshi, maar ik verwacht dat hij voorbij zijn all time high gaat komen.

Gulden (NLG)

GuldenWat? Gulden, de Nederlandse munteenheid van voor de Euro, maar dan in digitale vorm.

Waarom? Gulden is voor mij de eerste altcoin die ik ooit cadeau kreeg. Ik heb ze daarna zelf gekocht om een eerste feeling met “Bitcoin” te krijgen.

Resultaat? Gulden is net als het merendeel van de altcoinmarkt geraakt door de koersval van Bitcoin, maar gelukkig ging het niet zo hard. Ik ben nu iets minder dan 10 procent van mijn inleg verloren, maar gezien de historie zal Gulden zich hopelijk herpakken. Verder kijk ik reikhalzend uit naar de release van PoW². Ik verwacht dat dat positief invloed zal hebben op de waarde!

Monero (XMR)

MoneroWat? Monero, een blockchainproject dat zich primair richt op het faciliteren van anonieme transacties.

Waarom? Ik heb XMR gekozen op aanraden van een vriend. XMR is een zeer stabiele coin.

Resultaat? Monero is een blockchainproject dat ik voor langere tijd in mijn portfolio wil houden, maar als je toch nieuwsgierig bent: ik sta al een paar procenten in de plus en dat is stukken beter dan de rente die ik op een spaarrekening zou krijgen.

Rogier: “Mijn investeringen doe ik op basis van verhalen van anderen en verder kijk ik naar de lijn die de koers van een altcoin heeft afgelegd. Mijn tip: Stap niet in op de piek, maar kijk naar de trend die een coin lijkt te doorlopen. En eerlijk is eerlijk: soms zijn mijn aankopen “op goed geluk”.

Tot op heden heb ik tientallen euro’s winst, maar ook tientallen euro’s verlies gedraaid. Dit kan per dag, al dan niet minuut, verschillen. Dus raak daar niet van in de war.”

Michiel kocht

Atmos (ATMS)

Atmos, NovusphereWat? Atmos, ‘brandstof’ voor Novusphere, dat gedecentraliseerde contentdistributie wil aanbieden.

Waarom? Hoewel het bedrijf Novus dit blockchainproject waarschijnlijk om andere redenen is gestart, denk ik aan contentdistributie in de vorm van ‘nieuws’. Waar in bepaalde landen strenge censuur heerst, is die censuur te pareren als nieuws gedecentraliseerd wordt aangeboden.

Resultaat? Aan Atmos beleef ik nog niet veel lol, gegeven dat ik ze voor 315 Satoshi per stuk heb gekocht en de waarde nu op 218 Satoshi staat. Aangezien de Bitcoin de afgelopen maand volatiel in negatieve zin was, stond deze meer dan 33 procent in de min.

Condensate (RAIN)

Condesate RAINWat? Condensate, een crypto die wetenschappers wil ondersteunen in klimaatonderzoek.

Waarom? Zie bovenstaande zin. Pijnijk genoeg voor Condensate vind ik de uitleg op hun website bijzonder matig en ik was op basis daarvan eigenlijk niet van plan in te stappen. Echter gaf de infografiek op Bitcointalk wat meer duidelijkheid.

Resultaat? Het regent nog geen tranen van geluk, zullen we maar zeggen. ‘Gelukkig’ heb ik ze gekocht van wat winst dat ik van Hush heb afgeroomd, dus is er voor mij nog geen nood aan de man.

Wagerr (WGR)

WagerrWat? Wagerr, gokken in de blockchain.

Waarom? Een scam of toch niet? Ik besloot de gok (padum pats) te wagen en in de ICO van arts David Mah te stappen, met name vanwege de whitepaper waarin het verdienmodel duidelijk beschreven werd; die was ik nog niet bij een van de andere 700+ cryptocurrencies tegengekomen.

Resultaat? Op het Waves Platform wordt WGR nu voor anderhalf keer zoveel verhandeld als ik er voor heb betaald, dus op de korte termijn zou ik snelle winst kunnen pakken. Wagerr is voor mij HODL, omdat de gokmarkt enorm groot is en zelfs als WGR daar een ieniemieniepercentage van weet af te snoepen, zijn waarde enorm zal stijgen.

Vorige

Altcoin bought & thought #3: Antshares, Atmos, Condensate, Gulden, Monero & Wagerr

Volgende

Build your own hardware ‘stake wallet’ for altcoins for less than 25 euros with a Raspberry Zero

 1. Johan

  Het was weer leerzaam en leuk om te lezen!
  Johan

 2. Umit

  Welk platform heb je gebruikt om de Antshares te kopen?

 3. Thomas

  Michiel!

  Ik heb net als jij een aantal maanden geleden mezelf op Wagerr getrakteerd, waarna het vervolgens een beetje links is komen te liggen. Dit is de eerste keer dat ik heb geïnvesteerd in een ICO. Ik heb m’n Wagerr (nog) niet verplaatst naar het Waves platform, is dit verstandig? Ik begreep vanuit Wagerr communicatie dat er op gegeven moment een limited tijdsspanne komt om je tokens alsnog te verplaatsen naar een persoonlijke Wagerr wallet. Zou je mij hier meer uitleg over kunnen geven, dien ik dan hun eigen wallet te downloaden? Alvast bedankt!!

  Groet,
  Thomas

  • Michiel

   Beste Thomas,

   Je hebt inderdaad twee opties. Optie 1: De Waves Lite App downloaden en je Wagerr Tokens daar naartoe zenden en bewaren. Op de website van Wagerr staat een heel handige uitleg hierover: https://news.wagerr.com/wavesguide/. Optie 2: Wachten tot de Wagerr Wallet op de markt komt en deze gebruiken.

   Zelf ben ik voor Optie 1 gegaan, aangezien het onbekend is wanneer de Wagerr Wallet precies wordt gelanceerd. Je zal zien dat ik op dat moment net op vakantie ben. Gezien de door jou eerder aangegeven tijdspanne, leek het mij dus verstandig om mijn Wagerr Tokens zelf te bewaren.

   Succes!

 4. Tom Van Broeckhoven

  Wagerr is een lange termijn product. Gaat nog minstens 2 jaar duren voordat dit project zijn volledige potentieel bereikt;

 5. Zelf kende ik sommige van deze cryptovaluta en ICO’s niet, maar moet zeggen dat het mij toch weer aan het denken zet. Hoewel veel van de verhalen over het algemeen allemaal opgeblazen zijn, om het product te verkopen. Zelf heb ik een portefeuille bestaande uit o.a. bitcoin, iota, ethos en verge. Tot nu toe 400% rendement, waarbij vooral verge het erg goed doet voor mij. Wat leven we toch in een mooie wereld, met deze nieuwe technieken 🙂

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén