Fork day overleefd? Mooi! Nu we het gezegde ‘van een mug een olifant maken’ weer in praktijk hebben meegemaakt, is het tijd voor de orde van de dag. Dat betekent: een nieuw altcoin dagboek, ditmaal gericht op Proof of Stake.

Deze maand verdiepte kocht ik veelal PoS coins.

Michiel kocht

Mintcoin (MINT)

MintcoinWat? Mintcoin, een PoS currency waar op moment van schrijven miljarden (circa 23) van in de omloop zijn.

Waarom? Aangezien ik met mijn Raspberry een hardware stake wallet heb gebouwd, horen daar natuurlijk ook munten op die je kunt staken.

Resultaat? Haha, wat zullen we daar eens over zeggen. Mintcoins zijn nagenoeg waardeloos; op moment van schrijven 4 Satoshi. Maar hé, dat was Reddcoin ooit ook en die heeft een flinke klapper gemaakt. Puntje bij paaltje is dat niet de reden dat ik Mintcoin heb ingeslagen; dus ik zie wel wat gebeurt.

Stratis (STRAT)

StratisWat? Stratis, blockhainapplicaties kunnen in de programmeertaal C# worden geprogrammeerd. De daarbij behorende coin (STRAT) is kort door de bocht een token die je een aandeel geeft in het bedrijf Stratis.

Waarom? Wederom Proof of Stake, maar vooral omdat de prijs me aanstond.

Resultaat? Stabiel. Het is al wat maanden geleden dat je binnen een paar dagen elke willekeurig altcoin in waarde zag verdubbelen. STRAT is van aanschafwaarde 150.000 Satoshi inmiddels vijftien procent gestegen. Niet slecht dus.

Litecoin (LTC)

Litecoin (LTC)Wat? Litecoin; als BTC goud is, is LTC zilver.

Waarom? LTC zit als sinds ik startte met cryptocurrencies in mijn portfolio en hoe je het ook went of keert; de afgelopen maanden heeft de munt het goed gedaan. Feit dat bedenker Charlie Lee heeft besloten zijn tijd volledig te wijden aan Litecoin, stemt mij goed.

Resultaat? Ik wil er wel wat Fibonaccireeksen en staafdiagrammen tegen aangooien, maar uiteindelijk komt het er op neer dat ik verwacht dat LTC op de langetermijn een uitstekend rendement gaat behalen. Op basis van wat ik lees? Richting de 100 euro.