New Kids on the Blockchain

Voor beginners in de Blockchain

Altcoin dagboek #3: Antshares, Atmos, Condensate, Gulden, Monero & Wagerr

Altcoin dagboek #5: BAT, NAVcoin, Rivetz & Signatum2 min

Tijdens het laatste Crypto Café Utrecht kwam het ter sprake: het altcoin dagboek. Jeffrey is deze keer zo vriendelijk om één van zijn aankopen met ons te delen. Waarom? Omdat dit dagboek gaat over altcoins die zich focussen op privacy; in de breedste zin des woords!

Aangezien mijn Antminer L3+ begin deze maand binnenkwam, moest ik mijn prioriteiten verplaatsen, vandaar dat het dagboek even op zich liet wachten.

Michiel kocht

NAVcoin

NAVcoinWat? NAVcoin, een PoS-coin die zich evenals Pivx, Dash, Monero, Hush, Spectrecoin, Signatum en tientallen andere blockchainprojecten richt op anonieme transacties.

Waarom? Het klinkt als de nummer dertien in het dozijn, maar ik raakte enthousiast over twee dingen. 1) Het enthousiasme voor Raspberry 2) ADapps, beter uitgelegd als geanonimiseerde applicaties in de blockchain. Zover ik weet, bestaat dat nog niet.

Lees ook: Zelf een NavPi bouwen om NAVcoin te staken

Resultaat? Om voor mij onduidelijke reden ging NAVcoin de afgelopen maand als een raket. Ik heb mijn investering ruimschoots terugverdiend, dus ben meer dan tevreden!

Signatum

SignatumWat? Signatum, een PoW-coin die binnenkort overgaat op PoS. De crypto in kwestie richt zich op anonieme transacties.

Waarom? Geen ICO, geen pre-mine en nog voor een relatief laag bedrag aan te schaffen. Als ik kijk naar de weg die Spectrecoin, Hush en PivXx hebben afgelegd, speculeer ik dat Signatum dezelfde weg gaat bewandelen.

Resultaat? In mijn theorie zou Signatum de berg op moeten wandelen, maar momenteel rolt de coin van de heuvel af. Ach ja, zoals ik al eerder zei: geld verliezen hoort erbij.

Rivetz

RivetzWat? Rivetz, een blockchaintoepassing waarbij wordt nagedacht over het beveiligen van slimme apparaten. Denk aan je mobiele telefoon, maar ook wasmachines.

Waarom? Ik wil niet alleen dat mijn computer goed beveiligd is, maar ook mijn mobiele telefoon. Een toepassing die ik nog niet eerder kende.

Resultaat? Nog niets, want het gaat om een ICO. Op moment van schrijven is de ICO net afgelopen, dus aan het einde van het jaar volgt de recap.

Jasper kocht

BAT

BATWat? Basic Attention Token (BAT), een token waarmee adverteerders data en/of reclame kunnen kopen en aan anonieme gebruikers kunnen tonen. De gedachte is dat de adverteerders zo niet meer ongevraagd inbreuk kunnen maken op de privacy van gebruikers. De gebruikers ontvangen in ruil voor het bekijken van advertenties of delen van data een vergoeding: BAT.

Waarom? Ik vind het in het opzicht van marketing een zeer interessant project. Verder zijn de personen achter BAT hoog aangeschreven. Onder meer de bedenker van Javascript en Firefox is de vader van dit kindje.

Resultaat? Wisselend, maar op de lange termijn verwacht ik iets positiefs!

Vorige

Zelf een NavPi bouwen om NAVcoin te staken

Volgende

Altcoin bought & thought #5: BAT, NAVcoin, Rivetz & Signatum

 1. jeroen

  Hallo michiel enige idee wanneer de volende meeting van het crypto cafe is lijkt mij interessant een keer aan te schuiven.

  • Michiel

   Ha Jeroen,

   Jazeker! Normaal gesproken vindt Crypto Café elke donderdagavond plaats in Tilt of Le Journal. Via https://t.me/cryptocafe wordt de uitnodiging verstuurd. Als je wilt kan ik je een mailtje sturen wanneer de eerstvolgende is. Laat maar weten.

 2. Ik wil ook graag een mailtje… in telegram zie ik ook nog niet echt veel gebeuren deze maand?

  • Michiel

   Komt voor de bakker! Binnenkort vind weer een (grotere) Crypto Café plaats, ik zal je op de hoogte stellen.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén