De mogelijkheden bij het afsluiten van een scooterverzekering

Heeft u onlangs een nieuwe scooter gekocht? Dan kunt u vast niet wachten om deze te gaan gebruiken. Voordat u dit doet is het echter belangrijk om een scooterverzekering af te sluiten. Deze is namelijk niet alleen verplicht, maar beschermt u ook tegen onverwachtse kosten. Hier vind u de verschillende mogelijkheden.

De verplichte WA-verzekering

Zoals eerder al gezegd, moet u in Nederland verplicht uw scooter verzekeren. Deze verplichte verzekering heet de WA-verzekering, en dient u af te sluiten voordat u gebruik maakt van uw scooter. De verzekering dekt de kosten voor eventuele schade die u aan anderen toebrengt wanneer u met de scooter rijdt.

Aanvullende scooterverzekering: casco of all risk?

Naast de verplichte WA-verzekering, kunt u ervoor kiezen om een aanvullende scooterverzekering te nemen. Dit is dus niet verplicht, maar wel zo handig als u niet voor onverwachtse kosten wilt komen te staan.

Deze aanvullende verzekering is er in twee soorten; de casco dekking en de all risk dekking. Het verschil tussen de twee is dat de casco verzekering u niet dekt voor kosten door schade aan uw scooter waar u zelf voor verantwoordelijk bent, terwijl de all risk verzekering deze kosten wel dekt.

Het is natuurlijk een persoonlijke keuze of en welke aanvullende scooterverzekering u neemt, maar over het algemeen kiezen mensen met een nieuwe, nog helemaal mooie scooter vaak voor een all risk verzekering, terwijl mensen met een wat oudere scooter – die vaak al de nodige deukjes en krasjes heeft – vaak voor de casco dekking kiezen.

scooterverzekering

Kosten scooterverzekering

Natuurlijk is de prijs ook niet onbelangrijk. Gelukkig zijn er veel websites waar u verschillende aanbieders van scooterverzekeringen kunt bekijken, zo kiest u snel en gemakkelijk de goedkoopste scooterverzekering.

Wanneer u de prijzen vergelijkt van verschillende verzekeraars, is het belangrijk dat u ook op de voorwaarden van de verzekering let. Zo ziet u direct welke schade wordt vergoed wanneer u voor een bepaalde verzekering kiest. Daarnaast kunt u hier ook terugvinden of de verzekeraar met zogenaamde schadevrije jaren werkt. Dit houdt in dat naarmate u langer schadevrij rijdt, u minder maandelijkse premie betaalt. Hierdoor kan het dus zijn dat een scooterverzekering die op het eerste oog duurder lijkt, op den duur juist goedkoper is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *