Duurzaam beleggen: hoe werkt dat precies?

duurzaam beleggen

‘Duurzaam beleggen’: je hebt de term vast al eens voorbij zien komen in reclames op tv of in advertenties op het internet, maar wat houdt het precies in? In dit artikel vertel ik je wat je moet weten over duurzaam beleggen en hoe deze vorm van investeren precies in z’n werk gaat. Benieuwd geworden? Lees dan gauw verder!

Bron: Beursgenoten.nl

Beleggen op een verantwoordelijke manier

Als je ervoor kiest om je geld te beleggen, doe je dit uiteraard met als doel om winst te maken. Je wilt dat je belegging – op korte of op lange termijn – meer waard wordt. Met duurzaam beleggen is dat niet anders, al komt er een belangrijk criterium bij. Met duurzaam beleggen investeer je namelijk in een betere wereld. Je belegt alleen in duurzame ondernemingen en je bouwt mee aan een toekomstbestendige wereld. Duurzaam beleggen staat ook wel bekend als maatschappelijk verantwoord beleggen of ethisch beleggen.

Duurzaam beleggen: hoe doe je dat?

Denk je er zelf over na om te beleggen op een duurzame manier? Dan heb je de keuze uit twee mogelijkheden. Allereerst kun je ervoor kiezen om zelf de ondernemingen of fondsen te selecteren waarin je wilt investeren. Het investeren doe je vervolgens bij een broker. Daarnaast kun je ervoor kiezen om beheerd te beleggen in duurzame ondernemingen en fondsen. Dit is de ideale optie als je zelf niet over voldoende tijd, kennis of ervaring beschikt.

Wil je meer weten over duurzaam beleggen of ben je op zoek naar het advies van een expert? Neem dan eens een kijkje op Beursgenoten.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *