creditcard activeren

Een creditcard activeren en in gebruik nemen: dit moet je weten

Er zijn veel landen waar je jezelf amper kunt redden zonder creditcard. In de Verenigde Staten is het misschien wel het meest gebruikte betaalmiddel. Bovendien kun je er ook vaak auto’s mee huren en andere aanbetalingen of borgstellingen mee regelen. Een creditcard is dus best handig. Je moet alleen de juiste voor jou kiezen, de creditcard activeren en leren hoe deze te gebruiken.

Een creditcard is geen debitcard

Met een creditcard kun je in principe geld uitgeven dat je niet hebt. Dat is fijn voor aanbetalingen en dergelijke maar ook gevaarlijk. Bepaal vooraf waar je de creditcard voor wil gebruiken en activeer deze alleen wanneer je hem echt nodig hebt. Je moet geen creditcard aanvragen omdat je denkt dat het hoort. Je moet niks. Als je de creditcard eenmaal in gebruik neemt moet je realiseren dat alke cent moet worden terugbetaald. Een creditcard met een maandelijkse limiet van 5000 euro is misschien niet handig als je maar 1800 bruto verdient. In de meeste gevallen zul je zo’n creditcard dan ook niet aan kunnen vragen. Je voldoet dan niet aan de eisen voor een dergelijke limiet.

creditcard activeren

Bepalen van de limiet

De limiet wordt bepaald op basis van je inkomen maar ook andere bronnen van inkomsten. Die kun je overigens goed zelf genereren. 

creditcard activeren

Investeren is een goede optie

Je kunt bijvoorbeeld overwegen om te investeren als je jouw salaris nog altijd te laag vindt. Dat kan op verschillende manieren. Je kunt bijvoorbeeld investeren in een bedrijf waarvan je verwacht dat het succesvol gaat worden. Je kunt echter ook investeren in goederen of vastgoed, zoals een bedrijfspand of goud. Deze objecten verlagen niet snel in waarde. Sterker nog: vaak stijgt de waarde alleen maar.