Gamen met een controller

notaris tot executeur benoemen

Een muis of controller die je comfortabel en gemakkelijk te gebruiken vindt, kan echt een groot verschil maken. Als je een chille gaming pc bekijken gaat, bedenk dan dat je niet per se hoeft te gamen met een muis en met een toetsenbord. Je kan hiervoor ook gewoon een joystick kopen. Pc-spellen houden van spellen die een “traditionele” joystick of muis gebruiken. Als je een standaard muis of muis-achtige controller (stylus, trackball, joycon enz.) hebt, zit je voor de meeste games wel goed. Een van de best geteste controllers voor de pc is er meestal een van Logitech. Het is ook mogelijk om Playstation of Xbox controllers aan te sluiten, maar dit is niet aan te raden. Dit werkt vaak net niet helemaal lekker. 

Wat kan er misgaan bij het samenstellen van een pc?

Het bouwen van een gaming pc kan leuk zijn als je weet wat je doet.  Maar je kunt er niet zeker van zijn dat het zal werken. Als je geen verstand hebt van computers in elkaar zetten, dan is het beter om een pre-built gaming pc te kopen in een gaming pc webwinkel of om daar advies te gaan vragen. Er kan namelijk een hoop misgaan bij het bouwen van een gaming pc. Allereerst moeten alle onderdelen compatibel zijn, niet alle onderdelen zijn dit. Er zijn moederborden die alleen werken met Intel processoren en moederborden die alleen werken met AMD processoren. 

Wat kan er mis gaan bij het monteren?

Er kan ook een en ander mis gaan bij het monteren van je gaming pc. Als je de cooling gel niet goed aanbrengt of vergeet aan te brengen, dan kan je processor oververhit raken. Bij de lalashops.nl pc’s is dit al voor je gedaan. Problemen met de cooling gel op de processor merk je waarschijnlijk niet voordat het te laat is. Het mooie aan een gaming pc zelf bouwen is dat je ook het operating system (OS) zelf kan kiezen. Bij veel standaard laptops zit al Windows van te voren geïnstalleerd, wat in principe geld kost. Je zou ook voor een alternatief kunnen kiezen zoals Linux. 

Welke onderdelen moet je hebben?

Tenzij je een pre-built game pc koopt zoals de game pc rtx 3060, moet je uren onderzoek doen naar welke onderdelen het beste werken met welke andere onderdelen, en wat het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat je pc geschikt is voor de games die je wilt spelen. Je hebt ook goede software en drivers nodig om ervoor te zorgen dat je maximale prestaties uit je grafische kaart haalt. Je moet dit onderzoek doen voordat je een grafische kaart koopt. Een ‘beste koop’ kan dan namelijk toch tegenvallen. Als laatst moet je opletten dat niet alle games te spelen zijn op een Linux of Mac OS. Windows is hierin nog steeds de marktleider. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *