Hoe kom je tot de juiste vastgoed financiering

vastgoedfinancieringen

Wie kapitaal achter de hand heeft, als particulier of als bedrijfseigenaar, doet er slim aan om dat geld niet op een bankrekening te laten verdampen. Verstandiger is om je kapitaal te investeren via vastgoedfinancieringen. Door vastgoed op te kopen en hier via vastgoedfinancieringen in te investeren, is het mogelijk om je geld flink te laten renderen en mooie winsten te behalen. Vastgoed wordt namelijk, zo blijkt uit historische cijfers, bijna altijd meer waard. En daarbij kun je een extra geldstroom creëren door vastgoed te verhuren aan derden.

Dit klinkt allemaal fraai en mooi. Maar hoe moet je een goede financiering van je vastgoed regelen? Hoe pak je dit aan?

vastgoedfinancieringen

Wil je de beste keuze maken uit vastgoedfinancieringen? Zorg eerst voor eigen kapitaal

Ondernemers en particulieren die vastgoed willen aankopen om in te investeren, moeten tegenwoordig zelf een aanzienlijk kapitaal inleggen om een financiering of lening te kunnen krijgen. Het minimum vereist percentage van de totaalsom dat zelf ingelegd moet worden, bedraagt bij de meeste financiers 25 tot 30 procent van het totaalbedrag dat geleend wordt. Het gaat dus al snel om enkele tienduizenden euro’s waar je als investeerder zelf mee over de brug moet komen wil je vastgoed aankopen om je geld in te investeren. Dit geld moet je natuurlijk wel achter de hand hebben!

Lever een overzichtelijk en helder financieel overzicht aan

Geldverstrekkers eisen vandaag de dag van hun klanten een compleet en duidelijk financieel overzicht, voordat ze tot kredietverstrekking overgaan. Door je hierop goed voor te bereiden en te zorgen voor een inzichtelijk document met daarin alle cashflow, activa, reserves en vaste lasten, et cetera, van jouw bedrijf. Ben je zzp’er en heb je hiervan geen verstand, schakel dan een accountant of financieel expert in om dit voor je te regelen. Met een duidelijk financieel overzicht krijg je straks sneller het krediet of de hypotheek die je nodig hebt.

Vraag altijd meerdere offertes aan bij geldverstrekkers

Een beetje cliché misschien, maar daarom nog niet minder waar: ga niet met de eerste de beste financiële instantie in zee, maar vraag minstens drie offertes op bij verschillende aanbieders. Zo kun je voor de beste deal kiezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *