vog aanvraag

Je hebt iets gedaan en dan?

De meeste mensen denken als je iets hebt gedaan waardoor je een strafblad hebt je nooit een vog zal krijgen. Maar bij een vog aanvraag wordt er niet zwart wit gekeken of je wel iets gedaan hebt. Afhankelijk van actualiteit en relevantie bepaald de autoriteit of je een verklaring krijgt omtrent gedrag. Dat je dus nooit een vog zal krijgen na een incident is dus niet waar, alleen als je een zedendelict hebt gepleegd dan zal je nooit een verklaring krijgen. Tevens wordt dan je hele geschiedenis bekeken en niet alleen het standaard aantal jaren.

vog aanvraag

Per functie verschillende eisen voor een vog

Je kunt je voorstellen dat er anders gekeken wordt voor iemand die bij een kinderdagverblijf gaat werken dan iemand die buschauffeur wordt. Heb je ooit een delict gepleegd dan moet het Ministerie van Justitie bepalen of het delict zo relevant is dat je vog wordt geweigerd. Er zijn geen strakke lijnen bij het controleren, al kan wel een inschatting worden gedaan bij de vog aanvraag. Er zijn websites op internet te vinden waarbij je invult wat je hebt gedaan en je functie, er wordt dan een schatting gedaan hoe groot de kans is dat je een verklaring omtrent gedrag krijgt.

vog aanvraag

Als je alles op een rijtje zet dan is bij een vog aanvraag over het algemeen de kans dat je de verklaring krijgt redelijk groot. Alleen met een zedendelict krijg je nooit een verklaring. Heb je twijfels dan kun je beter de aanvraag doen, het is eeuwig zonde als je een functie misloopt als je niet zeker weet of je wel afgewezen wordt.