notaris tot executeur benoemen

Kosten verschillen per verzekeraar

Veel mensen kiezen ervoor om een verzekering af te sluiten voor hun woning en de spullen rondom hun woning. Denk hierbij aan een woonverzekering, een inboedelverzekering of een opstalverzekering. Toch betalen veel van deze mensen waarschijnlijk onnodig veel kosten aan een verzekering. Voordat je definitief een verzekering afsluit, is het dan ook aan te raden om je te verdiepen in het afsluiten van een verzekering. Wat zijn de kosten aan premies, welke schades worden gedekt en welke voorwaarden zijn verbonden aan het afsluiten van de desbetreffende verzekering.

Bepalen van de kosten

De kosten van woonverzekeringen worden vastgesteld aan de hand van een aantal punten. Ten eerste wordt gekeken naar het type dekking. Voor een basisverzekering betaal je minder dan wanneer je kiest voor aanvullende dekking. De kosten voor premies zijn in dat geval hoger, maar je bent natuurlijk wel beter verzekerd. Daarnaast wordt er gekeken naar jouw woonplaats. In een stad is er meer kans op schade doordat er meer mensen zijn, doordat het dichter op elkaar staat en doordat er vaker wordt ingebroken. Hierdoor worden de kosten voor een verzekering hoger wanneer je in de stad woont, dan wanneer je in een dorp woont. Ten derde wordt er gekeken naar het type woning. Voor een vrijstaand huis betaal je een hogere premie dan voor een appartement of tussenwoning. Tot slot wordt er gekeken naar de bouwaard van de woning. Hierbij wordt er gekeken naar het materiaal wat is gebruikt om de woning te bouwen. Hoe veiliger het materiaal, hoe lager de premie. Goed om te weten is dat sommige verzekeraars hun premie verlagen, wanneer je kunt aantonen dat je camera’s of een alarmsysteem in je bezit hebt.

Vergelijken 

 De hoogte van de premie is dus afhankelijk van een aantal zaken. Toch verschillen verzekeraars regelmatig in de hoogte van hun premie. Om te zorgen dat jij de laagste premie betaalt, kun je gebruik maken van een vergelijkingssite zoals overstappen.nl. Het werkt heel simpel. Jij geeft aan naar wat voor een verzekering je op zoek bent en wat jouw eisen zijn. De site gaat daarna voor jou op zoek naar deze verzekering bij verschillende aanbieders. Je hoeft dus niet zelf alle sites af te gaan. Wanneer de site dit heeft gevonden, zet de site de aanbieders overzichtelijk voor jou op een rijtje. Op deze manier kun jij in een oogopslag zien welke aanbieder het goedkoopste is. Het gebruik maken van een vergelijkingssite bespaart je dus niet alleen een hoop tijd, maar ook nog eens onnodige kosten aan hoge premies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *