Kun je een notaris gebruiken?

Een notaris is voor veel zaken inzetbaar. Hoe gaat een afspraak met de notaris in de corona tijd? En hoeveel ben je gemiddeld kwijt aan een notaris? En bij welke zaken kan een notaris helpen? Een notaris kan helpen bij een testament opstellen.

Taken van een notaris?

Zoals al is gezegd kan een notaris helpen bij het opstellen van je levenstestament, hier wordt alles vastgelegd over de erfenis die je achter laat als je komt te overlijden. Hierin kun jij zelf vastleggen wie welke spullen krijgt en hoeveel geld er wordt verdeeld, als je dit niet vastlegt dan mogen je familieleden dit onderling beslissen. Verder kan een notaris ook helpen bij het kopen van huizen. Een notaris weet vaak meer over de huizenmarkt dan andere mensen en kan jou dus ondersteunen en advies geven. Er zijn nog meerdere aktes waarbij een notaris aan te pas komt, onder andere; akte van verdeling (scheiding), voogdij, huwelijkse voorwaarden en oversluiten van een hypotheek.

Covid-19 periode

Voor corona ging je naar de notaris op bezoek voor een afspraak en om te tekenen. Maar door Covid-19 heeft de overheid het ook mogelijk gemaakt om al deze zaken via video-bellen af te mogen handelen. Je mag dus nu tijdelijk digitaal belangrijke documenten tekenen, alleen het verschilt wel per akte op het toe is gestaan.

Prijzen

De prijzen van notarissen lopen heel erg uiteen. Zoek daarom eerst de goedkoopste notaris. Vergelijk vervolgens deze met de anderen. Daarnaast is het ook verstandig om te zoeken naar notarissen bij jou in de buurt. Er zijn websites beschikbaar die notarissen met elkaar kunnen vergelijken. Zo krijg je een mooi overzicht het aanbod van notarissen. Dit scheelt tijd en geld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *