rentes vergelijken

Rentes vergelijken: hoe doe je dat?

We willen allemaal zoveel mogelijk winst maken op ons spaargeld. Dan heb je er immers het meeste aan. Geld dat stilstaat en niets voor je doet is zonde. Maar hoeveel rente krijg je op welke spaarvorm en waar moet je zijn? Rentes vergelijken is een moeizaam en tijdrovend proces. Gelukkig zijn er al mensen die het vergelijkingswerk voor je hebben gedaan. Kijk maar eens online naar de vergelijkingssites die je op weg kunnen helpen hierin.

rentes vergelijken

Zoek een betrouwbare partij

Op het internet vind je volop vergelijkingssites. Van wasmachines tot energiecontracten: er is een site waar je ze naast elkaar kunt vinden en de beste voor jou kunt kiezen op basis van onderzoek en reviews. Hetzelfde geldt dus voor rentes vergelijken. Op die websites kun je alle rentes van allerlei soorten banken en kredietverstrekkers op een rij vinden en zelf bepalen welke voorwaarden en omstandigheden bij jou passen. Daarvoor is het echter wel belangrijk dat je een betrouwbare website vindt.

Hoe vind je zo’n website?

Allereerst is het goed om te realiseren dat een vergelijkingssite die samenwerkt met een grote bank waarschijnlijk niet de meest betrouwbare optie is. Verder zijn er ook sites die eigenlijk onderdeel uitmaken van financiële bedrijven. Bovendien moet je huiverig zijn voor websites die maar een selectief aantal aanbieders tonen. Als jij op een website komt waar alleen de drie grote Nederlandse banken worden genoemd dan klopt er iets niet. Er zijn namelijk nog veel meer partijen, groot en klein, die je kunt kiezen. Een goede vergelijkingssite is volledig en uitgebreid.

rentes vergelijken

Voorwaarden van sparen

Daarnaast is het altijd slim om te kijken naar de voorwaarden. Een rente van 5 procent is hartstikke mooi maar dat betekent ongetwijfeld dat je ofwel:

  • veel risico loopt met je spaargeld
  • je spaargeld heel lang vast moet zetten