betalingsachterstand

Wat te doen bij een betalingsachterstand

Een betalingsachterstand kan door verschillende zaken zijn veroorzaakt. Er kan van een betalingsachterstand worden gesproken als de betaling niet is voldaan volgens een overeenkomst die gesloten is. Dit is bijvoorbeeld wanneer je banksaldo te laag is om je vaste lasten te betalen. Wanneer dit het geval is, is het belangrijk om actie te ondernemen. 

De oorzaak

In de meeste gevallen is de oorzaak dat iemand de kosten niet goed heeft ingeschat. Er is een gebrek aan inzicht in de inkomsten en de uitgaven, waardoor er een betalingsachterstand kan worden opgebouwd. Het kan ook zijn dat je een factuur krijgt, waar je die maand geen rekening mee gehouden hebt. Ook hiervoor geldt dat er geen inzicht in verkregen bij de inkomsten en uitgaven.

Gevolgen

Op het moment dat je een betalingsachterstand hebt, is de kans groot dat de schuldeisende partij een incasso in Leiden inschakelt. Hierbij wordt een externe partij ingeschakeld om jou te laten betalen. Betaal je dit niet, dan kan er ook nog eens een deurwaarder Rotterdam aan je deur komen die beslag legt op jouw spullen. Wil je dit voorkomen? Schakel dan bijvoorbeeld Korenhof en Partners in, zodat er samen gekeken kan worden naar een oplossing.

Oplossing

Helaas zal je de betalingsachterstand moeten betalen. Soms kun je dit in termijnen doen, dit moet echter in overleg met het incassobureau en de schuldeisende partij. In de meeste gevallen is een betalingsachterstand gekomen door een gebrek aan inzicht. Het is daarom belangrijk om al jouw financiële zaken secuur op te schrijven en in te schatten voor de maand. Door hier inzicht in te krijgen, ben je voor een volgende keer voorbereid om uitgaven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *