Wat te doen bij fraude binnen je bedrijf?

Je hoort waarschijnlijk wel eens in het nieuws dat er door iemand fraude is gepleegd. Dit is erg vervelend en het is goed dat hier aandacht aan wordt besteed in het nieuws. Toch gebeurt het nog regelmatig en ook binnen organisaties wordt er fraude gepleegd door de eigen medewerkers. Maar hoe kun je deze kans verkleinen en wat moet je doen bij fraude door medewerkers? Wij vertellen het je graag in dit artikel, lees dus snel verder!

Wat is fraude?
Ten eerste is het goed om te onderzoeken wat fraude precies is en wanneer we van fraude spreken. In principe spreken we van fraude als er gestolen wordt of diefstal wordt gepleegd van de baas door medewerkers. Hierbij kan de vorm van fraude onderverdeeld worden in drie categorieën, namelijk: diefstal of verduistering, corruptie en administratieve fraude. Bij diefstal en verduistering neemt het personeel producten mee zonder toestemming. Bij corruptie rommelen medewerkers met de boekhouding en bedrijfsgegevens of houden ze potentiële leads achter. Bij administratieve fraude worden er valse declaraties ingediend, melden ze zich oneigenlijk ziek of spijbelen ze van het werk.


Wat te doen bij fraude?

Als je denkt dat er fraude binnen je organisatie wordt gepleegd is het goed om hier onderzoek naar te doen. Hiervoor kun je een speciaal bureau inhuren die is gespecialiseerd in fraudeonderzoek. Zij onderzoeken het proces en kunnen de fraude precies opsporen. Natuurlijk kun je fraude ook eerst zelf proberen te voorkomen door regelmatig met het personeel te praten en huishoudelijke regels op te stellen. In dit reglement kun je samen met medewerkers bepalen hoe je met elkaar omgaat en wat er moet gebeuren als er een vermoeden is of sprake van fraude. Zo weet iedereen wat de gevolgen zijn van fraude en zullen ze dit wel uit hun hoofd laten.