notaris tot executeur benoemen

Wist je dat je ook een notaris tot executeur kan benoemen?

Een erfenis regelen is veel werk en kost veel tijd. Daarnaast is het ook nog ingewikkeld. Een executeur heeft dus veel op zijn bordje. Het liefste wil je dit door een notaris laten doen. Wist je dat een notaris tot executeur benoemen gewoon mag? Je moet aan een aantal voorwaarden voldoen maar dan is het geen probleem.

notaris tot executeur benoemen

Wat doet een executeur?

De executeur heeft tot taak de erfenis na een overlijden af te wikkelen. In verband met deze taak heeft hij het beheer van de nalatenschap. Beheren betekent onder andere de administratie verzorgen en zorgdragen dat de bezittingen van de overledene in goede staat en toestand blijven. Het is dus een flinke verantwoordelijkheid, zeker voor iemand die dit nooit eerder heeft gedaan. 

notaris tot executeur benoemen

Een notaris benoemen

In je testament kun je al bepalen wie de executeur wordt. In veel gevallen kiezen mensen een familielid, zoals het oudste kind. Echter is dit niet altijd mogelijk of misschien is de familie daar helemaal niet tegen opgewassen. In dat geval kun je ook een notaris benoemen. Hiervoor moet je aan bepaalde regels voldoen maar daarvan kan de notaris je ongetwijfeld op de hoogte brengen.